Članak

VAŽNE ODLUKE

Hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH 10. oktobra

(Patria) - Predstavnički dom PS BiH 10. oktobra održat će hitnu sjednicu na čijem dnevnom redu su dva sporazuma i ratifikacija dva ugovora.

Iako je jučer na Domu naroda SNSD blokirao usvajanje tri zakonska rješenja, a što je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda BiH. Isto tako, Dodik je kazao da neće blokirati sporazume i odluke.

Na dnevnom redu je davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu.

Na dnevnom redu su i saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o finansiranju zaključen između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Evropske investicione banke (Projekat medicinskog kompleksa Banja Luka), Evropski fond za održivi razvoj – EFSD + Namjenski investicioni okvir 1(FI N o 91.071 – SERAPIS 2019-0319) i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o investicionom grantu za podršku Projektu vodosnabdijevanja i sanitacije u Bosni i Hercaegovini u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke.

#BiH #Parlament #Sjednica #sporazumi #saglasnosti