Članak

MUP TK

Uhapšen muškarac koji je u Čeliću automobilom usmrtio biciklistu i potom pobjegao

Uhapšen je muškarac koji se sumnjiči da je 14. septembra pobjegao s mjesta nesreće u Ratkovićima kod Čelića, u kojoj je automobilom usmrtio biciklistu.

(Patria) - Uhapšen je muškarac koji se sumnjiči da je 14. septembra pobjegao s mjesta nesreće u Ratkovićima kod Čelića, u kojoj je automobilom usmrtio biciklistu.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla i PS Čelić, u saradnji s Policijom Brčko distrikta, radeći na prikupljanju operativnih saznanja u vezi identifikacije počinioca saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licem (od dana 14. septembra u naselju Ratkovići, općina Čelić), operativnim radom na terenu došli su 23. septembra do saznanja da bi se u vezu s teškim krivičnim djelom protiv sigurnosti javnog prometa moglo dovesti putničko motorno vozilo Golf koje koristi M.F., rođen 1988., iz Gornjeg Rahića, Brčko distrikt BiH.

Daljnjim operativnim radnjama pronađeno je sakriveno predmetno vozilo na području Brčko distrikta, dok je M.F. oduzeta sloboda i isti je priveden u prostorije za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a.

M.F. je jučer uz Izvještaj predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" iz člana 336. stav 4. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo "Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi" iz člana 337. stav 1. istog Zakona, saopštio je MUP TK.

#Hapšenje #SaobraćajnaNesreća #čelić #MUPTK