Članak

HISTORIJSKI DAN

Zrinjski večeras protiv Alkmaara otvara grupnu fazu Konferencijske lige

Večerašnju utakmicu Zrinjskog i Alkmaara možete gledati u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport 1.

(Patria) - Utakmicama prvog kola večeras počinje grupna faza UEFA Konferencijske lige, a za bh. fudbal ovo je historijski dan.

Večeras od 18.45 sati na stadionu pod Bijelim brijegom aktuelni bh. prvak Zrinjski ugostit će nizozemski AZ Alkmaar.

Bit će to historijska utakmica, kako za Zrinjski, tako i za cijeli bosanskohercegovački fudbal. Bit će to prva utakmica grupne faze nekog UEFA-inog takmičenja u Bosni i Hercegovini od završetka agresije.

Uoči večerašnje utakmice vlada velika euforija među navijačima Zrinjskog, i pored toga što su u posljednje dvije prvenstvene utakmice doživjeli poraz.

Stadion pod Bijelim brijegom bit će ispunjen do posljednjeg mjesta, a iz Zrinjskog su dali sve od sebe da u što boljem stanju dočeka večerašnji susret.

- Ono što je do prije šest ili sedam mjeseci bio san, postalo je stvarnost. To smo htjeli, željeli, to imamo. Drago mi je što smo doveli Evropu u Mostar i Bosnu i Hercegovinu - rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Svjestan je kako je grupa sama po sebi izuzetno teška, AZ Alkmaar nije dosad izgubio utakmicu, izgleda izuzetno dobro.

- U takvoj ligi, ako si prvi i imaš četiri pobjede na startu, jasno je o kakvom timu se radi. Naše ambicije su igra na pobjedu. Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da će to biti dovoljno.

Za ove utakmice se živi i nema sumnje da će ko god istrči dati sve od sebe. Nadam se da ćemo zabilježiti dobar rezultat - dodao je Rendulić.

Alexandre Penetra, mladi defanzivac nizozemskog tima, kaže kako je sretan da igra Konferencijsku ligu, te da u Alkmaaru danas žele pobjedu.

- Očekujem težak meč, ali i dobru utakmicu dobrih klubova. Kao što sam rekao, želimo pobijediti, ali to moramo pokazati na travnjaku.

Zrinjski je dobra ekipa s dobrim igračima, i ako ne odigramo najbolje kako znamo, moglo bi biti problema - poručio je Penetra, prenosi SCsport.ba.

Večerašnju utakmicu Zrinjskog i Alkmaara možete gledati u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport 1.

#fudbal #HŠKZrinjski #KonferencijskaLiga #Sport