Članak

KOLEGIJ ODLUČIO

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 3. oktobar

Pred zastupnicima će se naći obiman dnevni red od 68 tačaka.

(Patria) - Prema odluci Kolegija, Deveta radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) bit će održana u utorak, 3. oktobra u sali Općine Centar Sarajevo, s početkom u 9 sati.

Pred zastupnicima će se naći obiman dnevni red od 68 tačaka.

Uz poslanička pitanja i inicijative, prvi dio sjednice posvećen je razmatranju zakona, a ovaj put će to biti Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu, te Nacrt zakona o robnim rezervama KS.

U nastavku sjednice Skupština će se izjašnjavati i o Prijedlog odluke o davanju naziva parku na području Općine Novi Grad Sarajevo - MZ "Alipašino Polje C II" po ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću, te o dodjeli opreme, koja se vodi u modulu stalnih sredstava MUP-a KS u vlasništvo MUP-u Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prijedlog odluke o usvajanju "Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2022. godinu", kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Statut o dopuni Statuta Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo također će se naći na ovoj sjednici.

Veći dio tačaka ove sjednice posvećen je programima rada i finansijskim planovima javnih ustanova iz oblasti kulture, zatim iz domena rada i socijalne zaštite, kao i kantonalnih stambenih fondova za 2023. godine.

Također, zastupnici će se izjašnjavati o brojnim izvještajima o radu za 2021. godinu javnih komunalnih preduzeća, socijalnih ustanova i stambenih fondova.

Odluka o otkupu parcela za proširenje RCU „Smiljevići“ u svrhu izgradnje i proširenja odlagališta inertnog materijala, kao i Nacrt ugovora o zakupu između Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom “Sarajevo” i Turističke zajednice Kantona Sarajevo uvršteni su ovaj dnevni red.

Skupština će odlučivati i o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Javne ustanove „Memorijalni centar Sarajevo“.

Dnevnim redom su obuhvaćeni i Izvještaj o radu Vlade Kantona Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Kantona Sarajevo za istu godinu, kao Izvještaj o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za isti period.

Među izvještajima naći će se Izvještaj o poslovanju JP „Televizija Kantona Sarajevo“ za 2021. godinu, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU „Apoteke Sarajevo“, kao i Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za 2021. godinu s Programom rada za 2022. godinu.

#BiH #sarajevo #sjednica #SkupštinaKS