Članak

FEDERALNI DELEGAT

Zukić: BiH nikad nije bila u slabijim rukama, zato nam je potrebna revolucija

Centar antidržavnih snaga je u entitetu Rs, a one na koncu i ne kriju svoju želju da Bosne bude manje, ili da je nema nikako.

(Patria) - Antidržavne snage konstantno pomjeraju granice onoga što se može uraditi na štetu države. Cilj im je jasan - pokazati i dostignuti činjenicu da države BiH sve manje ima, dok ne dobace do toga da je nema nikako, upozorava šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić.

Prema njegovim riječima, centar antidržavnih snaga je u entitetu Rs, a one na koncu i ne kriju svoju želju da Bosne bude manje, ili da je nema nikako.

Antidržavne snage su našle partnera u HNS-u, ističe Zukić, i time znatno ojačali, odnosno došli su u poziciju da su dva naprema jedan u ovom bosanskom tronožcu.

"Zatim su antidržavne snage izlobirale i određenu podršku međunarodne zajednice. Dugo su na tome radili i puno u to uložili. A da se ne lažemo - nije teško ribu u vodu.

Dobar dio Zapada vidi u nama muslimane, koji su im neprijatelj ili konkurencija u borbi za lidera u svjetskim porecima i sistemima vrijednosti.

Na kraju, po modelu 90-tih, nije dovoljno napasti sa srpskog istoka i hrvatskog zapada, iznutra i izvana, uz suptilnu pomoć međunarodne zajednice, mora biti podijeljen i sam bosanski korpus.

Tako su nastale N-torke (jedanaestorka, šestorka, petorka, trojka…). Cilj je iznutra podijeliti i oslabiti patriotske snage i u prvi plan staviti one slabije. Upravo to imamo na sceni.

Duboko podijeljena ova bosanska strana, unutar koje su naprijed, odnosno u vlasti, oni slabiji. Zapravo, država Bosna i Hercegovina nikada nije bila u slabijim rukama.

Na tu situaciju patriotske snage očigledno nemaju odgovor. Poltičari pišu jalova saopćenja i uglavnom gledaju lični politički eho svojih nastupa.

Akademska zajednica šuti - da l’ nema prostor ili ne želi izaći iz svog komfora, nisam siguran. Šute i svi drugi. Jedni smatraju da nisu dužni, drugi ne znaju ni kako bi reagirali. A sve nas se tiče i doći će do svakoga…

Sve navedeno otvorilo je prostor da antidržavnjaci uzimaju fursat svakodnevno. Sad je Dodik otišao do te mjere da zabranjuje dolazak u Rs visokom predstavniku, a ovaj se kao kuraži, pa će pokazati da smije otići. Dotle smo došli?!

Ashdown je u jednom danu smijenio pedeset najviđenijih funkcionera u Rs-u i ugasio tadašnje političko ludilo za jedan dan, a sad je veliko čudo ako Schmidt smogne hrabrosti da ode u Rs. Jad!

Potrebna je revolucija! Revolucija u nama samima i našem pristupu, ili će granica koju pomjeraju veoma brzo doći u sve bosanske avlije", poručio je Zukić.

#Facebook #MuamerZukić #revolucija #trojka #BiH