Članak

DONESENO RJEŠENJE

Rusmir Šišić razriješen dužnosti policijskog komesara MUP-a ZDK

Dužnost policijskog komesara od danas je preuzeo ranije imenovani vršitelj dužnosti policijskog komesara Vahidin Topalović.

Foto: Arhiv

(Patria) - Nakon što je Vlada ZDK 3. avgusta usvojila informaciju povodom rješenja Općinskog suda u Zenici, te zaključak kojim se komesaru MUP-a ZDK Rusmiru Šišiću omogućava da obavlja poslove policijskog komesara do naredne odluke suda, Općinski sud u Zenici donio je 1. septembra godine rješenje kojim je ukinuo privremenu mjeru osiguranja.

Na taj su način otklonjene pravne prepreke za provedbu rješenja Vlade Zeničko-dobojskog kantona od 12. jula o razrješenju Šišića dužnosti policijskog komesara i oduzimanju čina generalni inspektor.

Dužnost policijskog komesara od danas je preuzeo ranije imenovani vršitelj dužnosti policijskog komesara Vahidin Topalović, saopćila je Vlada ZDK.

Podsjećamo, Vlada ZDK je na sjednici 12. jula ove godine razriješila Rusmira Šišića dužnosti policijskog komesara, ali je Općinski sud u Zenici 19. jula odredio privremenu mjeru osiguranja kojom je naložio da se Šišića vrati na obavljanje radnih poslova i dužnosti policijskog komesara, kao i da mu se vrati čin generalnog inspektora.

#MUPZDK #policijskikomesar #RusmirŠišić #VladaZDK #BiH