Članak

OD NEPROMOČIVOG MATERIJALA

Šator na sprat u koji možete parkirati i automobil

Američka start-up firma "Thecatal" napravila je novi luksuzni šator pod imenom "Magic Fort". Radi se o šatoru za kampovanje i garažu za automobil.

Foto: Twitter

(Patria) - Američka start-up firma "Thecatal" napravila je novi luksuzni šator pod imenom "Magic Fort". Radi se o šatoru za kampovanje i garažu za automobil.

Ovaj hibridni proizvod na napuhavanje prostire se na 40 kvadratnih metara, visok je 3,5 metra, a može ugodno smjestiti do 12 osoba.

Napravljen je tako da se u njega može smjestiti vozilo poput terenca koje šatoru daje spavaću sobu na sprat.

Nakon što se šator napuše, učvrsti se klinovima za tlo, a potom se u njega uparkira vozilo. Na krov vozila potom se montira madrac na napuhavanje na kojem mogu prespavati dvije osobe.

Prostor unutar šatora možete prilagoditi vlastitim potrebama. "Thecatal" je pregradama podijelio unutrašnjost šatora na više različitih odjeljaka - poput spavaće sobe, dnevne sobe za gledanje filmova, ali i prostora za presvlačenje.

Šator je napravljen od nepromočivog materijala te se može koristiti tokom cijele godine - čak i kada vani pada snijeg. Odbija UV zrake, a obuhvata i posebni ventilacijski otvor za povećanje protoka zraka po želji.

Kada šator ne želite više koristiti, vrlo lako se ispuše i složi te pohrani u prtljažnik vozila, piše Punkufer.

#magazin1 #zanimljivosti #šatori