Članak

KONFERENCIJA U SARAJEVU

IDT 2023 predstavit će revolucionarna rješenja svjetskih lidera za digitalnu transformaciju

(Patria) - Nakon uspješnog prvog izdanja, u Sarajevu se 28.09.2023. održava druga IDT konferencija koja donosi revolucionarna rješenja i inovativne pristupe digitalnoj transofrmaciji u svim industrijama.

IDT 2023 (Industrial Digital Transformation 2023)  se održava u hotelu Hills u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH uz partnerstvo EBRD-a. Konferencija će okupiti brojne stručnjake, bh. i regionalne kompanije, te će po prvi put biti predstavljena neka od najnaprednijih IT i digitalnih rješenja koja su trenutno dostupna u svijetu. 

Organizatori konferencije su kompanije Key Consulting i IDEA Software sa međunarodnim iskustvom i dugogodišnjim radom u različitim industrijama. Cilj konferencije je prije svega da spoji stručnjake i predstavnike kompanija koje su u potrazi za inovativnim rješenjima i unapređenjem internih procesa, a sve u cilju povećanja performansi i dugoročne održivosti na tržištu koje se konstantno mijenja.

Na konferenciji će ekskluzivno za BiH biti predstavljena Siemensova platforma za digitalizaciju Mendix, jedna od vodećih low-code platformi za razvoj aplikacija koja pomaže organizacijama širom svijeta da u potpunosti promijene način na koji rješavaju poslovne izazove.

“Digitalna transformacija je pojam o kojem svi pričamo, ali nažalost sam proces transformacije mnogo je sporiji nego što to tržište od nas traži. Ovaj proces uključuje mnogo više od same implementacije IT i digitalnih rješenja. Transformacija uključuje i prilagođavanje procesa rada, upravljanje ljudskim resursima, kao i novu organizacijsku kulturu  Svjesni da mnoge kompanije trebaju podršku u pronalasku brzih i jednostavnih rješenja pokrenuli smo IDT konferenciju i drago nam je da već sada stvaramo jednu zajednicu koja istinski živi digitalnu transformaciju”, ističu organizatori, te dodaju kako je konferencija namijenjena top i srednjem menadžmentu, kompanijama iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu i tehnološku transformaciju u svoju strategiju, te IT ekspertima i kompanijama koje implementiraju ta rješenja.

Konferencija će kroz uvodno predavanje, dvije panel diksusije, te prezentaciju primjera iz prakse obraditi dvije osnovne teme: 

1. Jedina konstanta danas je PROMJENA: Kako unaprijediti performans kompanije sa
ovom konstantom u vremenu "Crnih Labudova" i

2. Coding the Path to Business Triumph: Digitalna transformacija i tehnologija kao GLAVNI POKRETAČ strategije svake kompanije

Učesnici konferencije imat će priliku da slušaju i povežu sa sa stručnjacima iz renomiranih kompanija regije i Evrope, kao i da učestvuju na radionici pod nazivom “Kako izgraditi aplikaciju za samo sat vremena” koja ovo zaista omogućava u praksi.

Prijave za konferenciju su otvorene, a broj mjesta je ograničen. Prijavite se i saznajte više
informacija o govornicima i programu konferencije na web stranici www.idt.ba.

#ekonomija #prijava #digitalnatransformacija #ITsektor #Siemens #Ambasada

Nice. Besides, gaming is really a workout for your mind disguised as fun. Studies have shown that playing video games regularly may increase gray matter in the brain and boost brain connectivity. rocket bot royale is one such game