Članak

Stvarno je Višković istinu rekao: Ovo jeste udar na inteligenciju

(Patria) - Dok je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović govorila o nekim generalnim probama na protestima u Republici srpskoj tačnije međuentitetskim zonama, a gdje je pružena podrška Miloradu Dodiku, najveću istinu je kazao premijer Rs Radovan Višković kazavši da je 'ovo udar na inteligenciju'.

I potpuno je upravu. Ovakav vid protesta, na kojima se veličao Vladimir Putin, teroristička organizacija Wagner i jeste udar na inteligenciju.

Naravno, Višković nije mislio na taj segment, već činjenicu da je protiv Dodika podignuta optužnica!? Zamislite, nekoliko stotina građana misli da je optužnica protiv Dodika udar na Republiku srpsku. Time priznaju slabosti i sve nedostatke, jer jadan je entitet kada ovisi o jednom čovjeku!

Jer, gdje jedan čovjek čini instituciju, a ne cijelu administrativnu cjelinu!?

Inače, Višković se pridružio građanima na međuentitetskoj liniji u Istočnom Sarajevu na protestu podrške rukovodstvu RS nakon optužnice Tužilaštva BiH protiv Milorada Dodika, predsjednika Rs i Miloša Lukića, v. d. direktora "Službenog glasnika Rs".

Višković je iznio optužbe na račun visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta za kojeg Višković i dalje tvrdi da je nelegalno izabran iako su ove tvrdnje davno opovrgnute iz međunarodne zajednice.

“Mi najbolje znamo kako ovdje treba da živimo i mislim da je poslije trideset godina nesretnog rata koji se ovdje dešavao da brigu za ovu zemlju preuzmu legalno izabrani zvaničnici u ovoj zemlji. Strancima treba da se zahvalimo, neka idu svojoj kući, neka uređuju ono što trebaju u svojoj zemlji. Ne možete ovdje doći i reći 'ja sam od danas ovdje zakon'. Onda se postavlja pitanje: čemu izbori u ovoj zemlji... Ovo je udar na cijelu BiH, ne samo na RS. Ovo je udar na inteligenciju”, rekao je Višković.

(A.Č.Z.)

#RadovanVišković #Rs #BiH