Članak

BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK

Donald Trump izjasnio se da nije kriv za pokušaj poništavanja rezultata izbora u Georgiji

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump izjasnio se da nije kriv po optužnici za navodni pokušaj poništavanja rezultata izbora 2020. u saveznoj državi Georgiji.

Foto: Twitter

(Patria) - Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump izjasnio se da nije kriv po optužnici za navodni pokušaj poništavanja rezultata izbora 2020. u saveznoj državi Georgiji.

"Kao što dokazuje moj potpis ispod, ovime se odričem službene optužbe i izjašnjavam se da nisam kriv prema optužnici u ovom slučaju", glasi sudski podnesak od četvrtka koji je potpisao Trump.

Ujedno to znači i da se on neće morati pojaviti na saslušanju koje je sudija Višeg suda okruga Fulton Scott McAfee zakazao za sljedeću sedmicu, prenosi AP.

Bivši američki predsjednik i još 18 drugih osoba optuženi su ranije ovog mjeseca po optužnici od 41 tačke u kojoj je opisana navodna šema da se potkopa volja glasača u Georgiji gdje je pobijedio Joe Biden.

Protiv Trumpa su ove godine podignute četiri optužnice, od kojih se dvije odnose na navodni pokušaj da se ponište rezultati prethodnih predsjedničkih izbora.

#DonaldTrump #Optužnica #SAD #Svijet