Članak

PONOVO NA LINIJE?

Zukić: Da li je na sceni pokušaj opkoljenja i blokade Federacije?

Posljednji put kad su 'borci za Rs' izašli na 'linije', i tad mirno i neometano, Bosna je završila u plamenu a nad Bošnjacima je počinjen genocid.

Muamer Zukić (Foto: Federalna.ba)

(Patria) - Šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić reagovao je na posljednji medijski istup predsjednika Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđa Radanovića, koji je pozvao građane Rs-a da sutra u 18 sati dođu na međuentitetsku liniju na mirno okupljanje "za odbranu Rs".

"Ponovo na linije?! Da li je na sceni pokušaj opkoljenja i blokade Federacije?

Pozivam odgovorne osobe u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, SIPA-i, OSA-i, FUP-u i drugim nadležnim državnim i federalnim institucijama, koje su zadužene za mir i sigurnost u Bosni i Herceogovini - valjda među njima ima još neko koga Trojka nije isporučila Dodiku - da učine sve što je u njihovoj moći da spriječe najavljeni udruženi poduhvat opkoljenja Federacije.

Naime, nakon što im nije dozvoljeno okupljanje u Sarajevu, izvjesni Radanović najavljuje okupljanje 'boraca za Rs' i blokade entitetskih linija širom Bosne i Hercegovine.

Posljednji put kad su 'borci za Rs' izašli na 'linije', i tad mirno i neometano, Bosna je završila u plamenu a nad Bošnjacima je počinjen genocid.

Iako je u dobroj mjeri izgubila kredibilitet posljednjim pogubnim potezima kod oktroiranja aktuelne vlasti, ipak pozivam i predstavnike međunarodne zajednice da se uključe, jer je njihova dejtonska uloga da se nikada više ne izađe na 'linije'.

MUP TK-a će sigurno biti na najvišem nivou pripravnosti, lično ću na tome insistirati kao dio zakonodavne vlasti i pozicije na ovom području. Tim više jer su najavljene blokade i oko Tuzle i tuzlanske regije.

Naše građane pozivam na mir, ali i na opreznost! Ne smijemo nikada više dozvoliti da nam uspostave 'linije' i sve ono što uz njih ide, dok se mi pitamo šta se dešava", naveo je na svom Facebooku Muamer Zukić.

#Domnaroda #MuamerZukić #protesti #ĐorđeRadanović #BiH