Članak

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Trump se vratio na X, pokazao fotografiju iz zatvora i tražio donacije za kampanju

Bivši predsjednik Donald Trump vratio se na društvenu mrežu X, ranije poznatu kao Twitter, s objavom u četvrtak na kojoj je prikazana njegova fotografija sa salušanja u zatvoru okruga Fulton u Georgiji ranije tog dana.

Foto: Twitter

(Patria) - Bivši predsjednik SAD Donald Trump vratio se na društvenu mrežu X, ranije poznatu kao Twitter, s objavom u četvrtak na kojoj je prikazana njegova fotografija sa salušanja u zatvoru okruga Fulton u Georgiji ranije tog dana, javio je Reuters.

Objavom pozivajući na donacije, Trump je povratio direktan pristup javnosti na platformi koja ga je zabranila nakon napada njegovih pristalica na Kongres 6. januara 2021. godine.

Aplikacija sa sjedištem u San Franciscu je 19. novembra preokrenula svoju poziciju pod milijarderom Elonom Muskom, samoproglašenim „apsolutistom slobode govora“ koji je kupio Twitter 2. oktobra.

Trump, koji je imao preko 88 miliona pratilaca kada ga je Twitter zabranio, objavio je u četvrtak fotografiju iz zatvora sa riječima: „MJEŠANJE U IZBORE! NIKADA SE NE PREDAJTE!“ Objava je prikupila više od 14 miliona pregleda 50 minuta nakon emitovanja.

Twitter je trajno suspendovao Trampov profil u januaru 2021. godine, navodeći rizik od daljeg podsticanja nasilja nakon napada na američki Capitol.

#DonaldTrump #SAD #Twitter #DonaldTrumpReturns #FultonCountyJail #TwitterReversal #DirectAccess #FreedomOfSpeech #ElectionInterference #NeverGiveUp #CapitolAttack #TrumpSupporters #SocialMediaComeback #Svijet