Članak

ODLUKA NADZORNOG ODBORA

Imenovana nova Uprava Elektroprivrede BiH

Ženja Ljubuškić imenovan je za predsjednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća (JP) Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Foto: Patria/Arhiv

(Patria) - Ženja Ljubuškić imenovan je za predsjednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća (JP) Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Na osnovu prethodne saglasnosti Vlade FBiH, Nadzorni odbor donio je na danas održanoj konstituirajućoj sjednici odluke o razrješenju generalnog direktora i izvršnih direktora - članova Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Nadzorni odbor je za vršioce dužnosti generalnog direktora i izvršnih direktora, na period do okončanja konkursne procedure, imenovao Sanela Buljubašića za v.d. generalnog direktora, Fahrudina Tanovića za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju, Ediseja Sjerotanovića za v.d. izvršnog direktora za distribuciju.

Nevad Ikanović imenovan je za v.d. izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu, Sanela Jurišić za v.d. izvršne direktorice za ekonomske poslove, Amra Ohranović za v.d. izvršne direktorice za pravne poslove i ljudske resurse i Harun Gadžo za v.d. izvršnog direktora za kapitalne investicije.

Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti generalnog direktora i izvršnih direktora - članova Uprave JP Elektroprivreda BiH, Nadzorni odbor je donio na osnovu prethodno dobivene saglasnosti Vlade FBiH.

#Elektroprivreda #Imenovanja #Patria #ŽenjaLjubuškić #ElektroprivredaBiH #Sarajevo #SanelaBuljubašić #FahrudinTanović #EdisejSjerotanović #NevadIkanović #SanelaJurišić #AmraOhranović