Članak

BIT ĆE DRUGA PRILIKA

Završeno učešće na EP: Italija prejaka za odbojkašice BiH

(Patria) - Bh. odbojkašice odigrale su večeras svoj posljednji meč na Evropskom prvenstvu koje se igra u Italiji, Belgiji, Njemačkoj i Estoniji.

Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji naše zemlje bila je potrebna pobjeda u Torinu nad aktuelnim evropskim prvakinjama za osminu finala, ali Italija je jednostavno bila jača i sa tri dobijena seta oprostili smo se od daljeg učešća na takmičenju.

Izabranice Stevana Ljubičića su dobro počele grupnu fazu, ali mečom odluke smatrao se duel sa Rumunkama u ponedjeljak.

Nakon pet setova i velike borbe naše djevojke su poražene, pa im je ostala samo teorija za noakut fazi.

Italijanska reprezentacija bila je veliki favorit večeras i na kraju lagano došla do pobjede, sa 3:0, a po setovima je bilo 25:21, 25:17 i 25:19.

Italijanke su bez izgubljenog seta okončale grupnu fazu i sa prvog mjesta se iz grupe B plasirale u osminu finala. Svakako će do kraja biti glavne favoritkinje za zlato.

Uz selekciju Italije, dalje iz naše grupe prolaze Bugarska, Rumunija i Švicarska, dok su bez plasmana ostale BiH i Hrvatska, koja je osvojila samo jedan bod na turniru.

Bh. odbojkašice su bile jako blizu sa pet bodova (2-3 omjer pobjeda i poraza), a dojam je da se plasman u nokaut fazu prokockao jučer sa Rumunijom.

Podsjetimo da je ovo bio drugi uzastopni nastup odbojkašica BiH na prvenstvu Evrope.

#EvropskoPrvenstvo #Italija #odbojka #sport