Članak

MJERE

Policija će obezbjeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra

(Patria) - Policija će obezbjeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra, a policijski službenici će biti prisutni prije, za vrijeme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obje smjene, saopštilo je Ministarstvo prosvjete Srbije.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, a kontrolisaće i regulisaće i bezbjednost saobraćaja, saopšteno je nakon radnog sastanka koji su danas održali predstavnici Ministarstva prosvjete i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kako se navodi, načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbjednosti kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mjere da bi se bezbjednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu "Zajedno i bezbjedno kroz djetinjstvo" koji će u osnovnim školama u predstojećoj školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Cilj projekta je podizanje svijesti učenika o posljedicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanju različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanju strategija za pomoć drugima u nevolji i vještina nenasilnog rješavanja konflikata, razvijanju saosjećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanju znanja i vještina o bezbjednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Predstavnici Ministarstva prosvjete zahvalili su Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji i podršci u obezbjeđivanju bezbjednosti učenika i zaposlenih u školama.

#Region #škole #policija #osiguranje