Članak

OD 1. SEPTEMBRA

Policija će obezbjeđivati sve škole u Srbiji

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole bit će pojačane u blizini škola, kontrolisat će i regulisati sigurnost saobraćaja.

Foto: Arhiv/Ilustracija

(Patria) - Predstavnici ministarstava prosvjete i unutrašnjih poslova Srbije održali su danas radni sastanak povodom početka nove školske godine.

Istaknuto je da će policija obezbjeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra i da će policijski službenici biti prisutni prije, za vrijeme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obje smjene.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole bit će pojačane u blizini škola, kontrolisat će i regulisati sigurnost saobraćaja.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja sigurnosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mjere da bi se sigurnost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu "Zajedno i sigurno kroz djetinjstvo" koji će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Projekat će biti realizovan u cilju podizanja svijesti učenika o posljedicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i vještina nenasilnog rješavanja konflikata, razvijanje saosjećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i vještina o sigurnom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

#policija #srbija #učenici #Region #škola