Članak

ISTINA ZA GORAŽDE

Poruka sa protesta ispred Tužilaštva BiH: U ratu nam embargom zabranili da se branimo, u miru nas tuže što smo se odbranili!

Alija Hodžić govorio je ispred Udruženja ubijene djece Sarajeva i kazao da je cilj da pokažu gospodi u Tužilaštvu i sudstvu, da ne rade ono što trebaju.

(Patria) - Kasim Brdar, predsjednik Udruženja Istina za Goražde kazao je da tužioce Tužilaštva BiH ne zanima 1336 dana opsade Goražda ni ko je držao i terorisao ovaj grad.

“Uime svih žrtava i svih nas branimo istinu o ratu, odbrani i agresiji na našu zemlju. Danas će vam se obratiti prijatelji iz cijele BiH da pošaljemo poruku da nećemo odustati od istine i pravde”, poručio je Brdar.

Alija Hodžić govorio je ispred Udruženja ubijene djece Sarajeva i kazao da je cilj da pokažu gospodi u Tužilaštvu i sudstvu, da ne rade ono što trebaju.

“Okupili smo se da damo podršku hrabrim braniocima Bosne i Hercegovine i koje sada hoće da osude za nešto što nismo učinili. Ne smijemo dati naše ljude i nećemo ih nikada ni dati, jer nisu to zaslužili. Pitam se da li je 1601 dijete vrijedno, zašto nema optužnica za njihove ubice, za snajperiste”, poručio je Hadžić.

Dodaje da ga najviše iznenađuje međunarodna zajednica, koja samo osuđuje i ništa radi, ko biva nek oni trpe.

“E pa gospodo iz međunarodne zajednice, iz Tužilaštva i Suda Bih, nećemo da trpimo. Gdje su optužnice iz Haga”, zaključio je Hodžić.

Kada Hotić iz Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” se također obratila i poručila da su danas ovdje u borbi za pravdu.

“Nismo se mogli boriti tokom agresije jer nam je međunarodna zajednica zabranila da se branimo i oni su prvi krivci, a onda naše komšije i susjedi iz Srbije i Hrvatske. Svima je jasno u svijetu ko je kriv, a agresor je nagrađen s pola drave. Danas se suočavamo s totalnom nepravdom, poriče se genocid, veličaju zločinci, a hapse se ljudi koji su se pokušavali braniti. Proganjaju nas 30 godina. Treba li nam ova država, treba, jer drugu nemamo. Moramo pričati nasljednicima istinu, jer dok smo živi moramo se boriti za istinu i pravdu. Sram nek je Tužilaštvo BiH. Kažu da je to Milanko Kajganić. Zna se kakva je kazna krivim tužiocima i sudijama”, poručila je Hotić i zaključila ne dajmo Bosnu i Hercegovinu!

Predstavnik RVI u dijaspori Hajrudin Isović istakao je da su došli da podrže saborce i neka bude stid i sram sve koji podižu optužnice protiv onih koji su branili Bosnu i Hercegovinu.

“Mi jesmo sada van BiH, ali našim venama teče bosanska krv, koju ćemo prolijevati za Bosnu i Hercegovinu, ukoliko bude potrebno”, istakao je Isović.
Mujo Aganović iz Saveza ratnih vojnih invalida i paraplegičara FBiH kazao je da podignu čela i da se ne stide časne borbe.

“Međunarodna zajednica mora narediti Srbiji i Hrvatskoj da svoje ruke i nos izvuku iz Bosne i Hercegovine”, dodao je Aganović.

#EnklavaSrebrenica #Haga #IstinaZaGoražde #KasimBrdar #MeđunarodnaZajednica #RVIuDijaspori #Sarajevo #UbijenaDjecaSarajeva #BiH