Članak

OGLASILA SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Tijesna većina u PD PS BiH: Baručija neće glasati za imenovanje SNSD-ovog ministra

(Patria) - Državna zastupnica u Predstavničkom domu PS BiH Aida Baručija (BHI-KF) koja je dio kluba zajedno sa dvoje zastupnika Naše stranke oglasila se danas na svom zvaničnom Facebook profilu najavljujući da neće glasati za imenovanje ministra finansija i trezora Srđana Amidžića koji je prijedlog SNSD-a. Sjednica PD je u utorak 22. avgusta, a prije sjednice bit će održan Kolegij na kojem će se odlučiti da li će ta tačka biti predložena kao dopuna dnevnog reda. Bez glasa Aide Baručija koalicija stranaka na državnom nivou ima 22 zastupnika što je tijesna većina i to pod uslovom da svi zastupnici dođu na sjednicu.

"Kao zastupnica sam od samog početka političke karijere zastupala stav da naša Domovina mora postati članica EU i NATO saveza i da te opcije nemaju alternativu. Od tog stava svakako nisam odustala i ne planiram podržavati parcijalna ad hoc rješenja i udovoljavati beskonačnim proizvoljnim zahtjevima SNSD-a, koja u drugi plan stavljaju realizaciju 14 prioriteta Evropske komisije, a podršku za takav princip sam dobila i u BHI-KF, stranci na čijoj listi sam izabrana u državni parlament. Politička paradigma konstantne ucjene se mora promijeniti, svi znamo šta su prioriteti za Bosnu i Hercegovinu i tek nakon toga možemo pričati o nekim kadrovskim rješenjima i popunjavanju fotelja, tako da svakako neću glasati za izbor ministra finansija i još jedno, ko zna koje po redu, ispunjenje želja gospodina Dodika", navodi Baručija.

Ona dalje ističe da je sasvim jasno da će nakon udovoljavanja ove želje, sutra opet imati neke nove zahtjeve bez mogućnosti reciprociteta i tako unedogled, a sve u cilju opstrukcije napretka Bosne i Hercegovine i zadovoljavanja interesa uskog političkog kruga, naravno, sve na račun građanki i građana.

"Vrijeme je da se konačno posvetimo konkretnom djelovanju i ispunjavanju traženih kriterija u što kraćem roku, jer vremena za odlaganje i opstrukcije više nema, Bosna i Hercegovina mora čim prije postati članica Evropske unije, a ključevi su u našim rukama", zaključila je Baručija.

#AidaBaručija #MiloradDodik #Predstavničkidom #sjednica #SNSD #ucjene #BiH