Članak

UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA

Dodik nadmašio i Biljanu Plavšić: Sam se prijavio Tužilaštvu BiH, a sada tvrdi da je optužnica usmjerena protiv Rs

Milorad Dodik je otišao korak naprijed, on je poslije optužnice i prije presude zanijekao svoju odgovornost i rekao da je optužnica usmjerena protiv srpskog naroda i Rs-a.

(Patria) - Milorad Dodik, predsjednik Rs i lider SNSD-a otišao je korak dalje od Biljane Plavšić prijavivši samog sebe Tužilaštvu BiH, a potom poručivši da je njegovo procesuiranje protiv srpskog naroda, smatraju u Udruženju žrtava i svjedoka genocida.

"Nakon što je sam sebe prijavio Tužilaštvu BiH: 'Pošto još niko iz Federacije BiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH. Mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmjerena protiv Republike srpske postaje nepodnošljiva. Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u Rs-u, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH“, naveo je Dodik na svom Twitter nalogu. Milorad Dodik podsjeća na Biljanu Plavšić koja je prijavila svoje saradnike i sebe, priznala zločin i dobila zatvorsku kaznu, a nakon izdržane kazne zanijekala sve što je uradila i navela da je bilo usmjereno protiv Rs-a", kažu iz Udruženja i dodaju:

"Milorad Dodik je otišao korak naprijed, on je poslije optužnice i prije presude zanijekao svoju odgovornost i rekao da je optužnica usmjerena protiv srpskog naroda i Rs-a. Zanimljivo, prijaviš sam sebe i tvrdiš da je to protiv srpskog naroda...".

#BiljanaPlavšić #Državnotužilaštvo #LiderSNSD #MiloradDodik #PredsjednikRs #Republikasrpska #TwitterNalog #UdruženjeŽrtavaISvjedokaGenocida #BiH