Članak

SLIJEDI DISCIPLINSKI POSTUPAK

Direktor Uprave policije MUP-a TK Korman potvrdio da je suspendovao policajku Selimović zbog povezanosti s ubicom iz Gradačca

Također je naglasio da se suspenzija policajke Selimović ne odnosi na slučaj trostrukog ubistva u Gradačcu, koji je predmet krivične istrage.

(Patria) - Direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman donio je odluku o suspenziji policajke iz Gradačca Dženane Selimović, koja se prethodnih dana spominjala u medijima kao osoba koja je navodno trostrukom ubici iz Gradačca odala lokaciju gdje se krila njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović.

Kako je za Faktor potvrdio Korman, policajka Selimović udaljuje se privremeno iz službe do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv nje pokrenut.

Također je naglasio da se suspenzija policajke Selimović ne odnosi na slučaj trostrukog ubistva u Gradačcu, koji je predmet krivične istrage.

- Protiv nje je pokrenut interni postupak zbog ranijih kontakata sa osobama iz kriminalnog miljea - kazao je Korman.

Ranije je advokat prozvane policajke Bakir Hećimović kazao medijima kako "Dženana nije imala nikakav kontakt s osobom koja je počinila ova teška krivična djela, niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju".

#BakirHećimović #DisciplinskiPostupak #DženanaSelimović #DževadKorman #Gradačac #NizamaHećimović #Trostrukoubistvo #TuzlanskiKanton #BiH