Članak

ODBILA PRIJEDLOG POLICIJE

UDT formirao predmet: Ima li odgovornosti u postupanju sutkinje u slučaju Nizame Hećimović

(Patria) - Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH formirao je predmet protiv sudije L. N. iz Gradačca koja je odbila da Nerminu Sulejmanoviću odredi mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac.

"Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine formirao je predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke", navode iz VSTV BiH.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović iz Gradačca u petak, 11. avgusta, iz pištolja je ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to je uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram. On je prijet toga ranio muškarca, a nakon ubistva supruge na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio jednu ženu i policajca.

Sulejmanović je nakon što ga je policija opkolila izvršio samoubistvo.

Samo četiri dana prije ubistva sudija Opštinskog suda u Gradačcu L. N. je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

#Gradačac #postupak #sutkinja #UDT #BiH