Članak

NEVRIJEME IZAZVALO ŠTETE

Rusija otklanja posljedice tajfuna Khanun koji je poplavio hiljade domova

Ruska novinska agencija TASS prenijela je izjavu ministarstva da je broj poplavljenih kuća iznosio 4.368, dok je poplavljeno 5.654 susjednih parcela i 7 stambenih zgrada.

(Patria) - Rusija je u nedjelju poslala radnu grupu koja će nadgledati čišćenje dijelova Dalekog istoka
zemlje nakon što je tajfun Khanun prošao kroz Primorye, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije u Moskvi.

Ruska novinska agencija TASS prenijela je izjavu ministarstva da je broj poplavljenih kuća iznosio 4.368, dok je poplavljeno 5.654 susjednih parcela i 7 stambenih zgrada. Rečeno je da je 28 naselja ostalo odsječeno.

Navodi se da je većina pogođenih domova u gradovima Ussurijsk i Spassk-Dalni, te u opštinskom okrugu Oktyabrsky, u regiji Primorye, gdje je Vladivostok administrativni centar.

Ministarstvo je na svom Telegram kanalu saopštilo da će radna grupa „koordinisati rad na otklanjanju posljedica poplava“. Rečeno je da je njihov avion isporučio humanitarnu pomoć, a helikopteri Mi-8 pomogli su spasiocima da se prebace na lokaciju.

Dodaje da nema izvještaja o žrtvama i da je izbjegnuta ozbiljnija šteta tako što su ranije poslate jedinice, javio je Reuters.

TASS je saopštio da je poplava u Ussurijsku, drugom po veličini gradu u Primoryu, bila najgora i najveća u posljednjoj deceniji i da je zahvatila između 35 i 40 posto njegove teritorije.

#DalekiIstok #Khanun #Nedjelja #Oktyabrsky #Poplave #Primorye #Rusija #SpasskDalni #svijet #Ussurijsk #Vladivostok