Članak

CRNA GORA

Abazović se ne povlači iz politike

(Patria) - Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ponovio je svoj stav da bi volio da se što prije formira 44. vlada. Poručuje i da se ne povlači iz politike ako ne bude dio nove izvršne vlasti, piše CdM.

“Volio bih da se vlada formira što prije, to je važno i dobro za državu. Dobro je da su se završile konsultacije, sad teče i ustavni rok, što na neki način stvara pritisak da se dogovori što prije postignu. Kad god to bilo torta koja je najavljena ih čeka”, kazao je Abazović novinarima na svečanosti kojom je ozvaničio početak rekonstrukcije magistralnog puta Tivat – Jaz.

Na pitanje da li je imao neformalne razgovore o formiranje vlade, Abazović ističe da razgovara sa skoro svim subjektima, te da to nije stvar koja bi sada bila zanimljiva za kontekst konstituisanja 44. vlade.

“Rekao sam im ranije- želim im uspjeh, što prije budemo imali 44. prije ćemo imati 45. vladu”, ističe Abazović.


Na pitanje da li će se nakon formiranja 44. vlade povući iz politike, Abazović poručuje da neće.

“Zašto bih se povlačio iz politike? Tačno je da sam ja lično u politici ostvario sve. U politiku sam ušao da bih dao doprinos da se Crna Gora mijenja na bolje i da bude članica EU, taj doprinos želim da dam iz bilo koje pozicije”, kazao je Abazović.

Vlasnici Bemaksa kukavice, ja nisam, sve njihove tužbe ujedi komarca i gubljenje vremena

Epilog racije u hotelu Podgorica je taj što je saobraćajna policija Milanu Milikiću napisala prekršajnu kaznu u iznosu od 50 eura zbog toga što je u vozilu imao pištolj “plašljivac”, koji nije prijavio MUP-u u propisanom roku od osam dana od dana kupovine. Abazović ističe da policija do te akcije vlasnike Bemaxa nije smjela da pogleda.

“Da je bilo ko došao da ih prijavi, kao što ih je prijavio jedan momak za neko nasilje, je li bilo ili ne ja ne znam, njega bi policija istukla i ne bi mu ni uzela izjavu”, tvrdi Abazović.

Kako je dodao, promjena koja je došla od kad je on na vlasti je da nema nedodirljivih.

“Zato je nervoza. Kod njih se pronašlo dosta toga, i tek će se pronaći. Niko ne treba da se sjekira, dokazi su na sigurnom”, kazao je Abazović.

Na pitanje kako je pronađeno dosta toga, a samo jedna osoba odgovara zbog startnog pištolja, Abazović tvrdi da institucije rade svoj posao, ali ograničeno.

“Jer da ih nije strah nikad vi ne bi bili u prilici da postavljate ovo pitanje a ja da dajem ovaj odgovor. Ove stvari vezano za te ljude bi davno bile završene, prije 10-15 godina, u pravnom smislu govorim.. Ni za Tigra mnogi nisu znali, pa sad znaju, ni za Skay, Z…Jedino ih može spasiti nova Vlada ako promijeni kurs”, kazao je Abazović.

Novinare je zanimalo i da li je Abazovića strah vlasnika Bemaksa i tužbi koje su najavili protiv njega.

“Meni su sve njihove tužbe ujedi komarca i gubljenje vremena. Ja mislim da gospodin Piperović dobro zarađuje na njima i ako je to krajnji efekat neka mu je sretno…Ja sam tu, ničega me nije strah, ja lično mislim da su ti ljudi kukavice. Svako ko se šeta sa naoružanim ljudima je kukavica”, kazao je Abazović.

Na pitanje da li je onda i on kukavica, Abazović odgovara da nije.

“Ja lično za sebe smatram da nisam. Meni i moje obezbjeđenje smeta, ja neću imati sjutra obezbjeđenje i ja ih čekam. Ja sam tu, vrlo dostupan. Lično nema razloga za brigu jer je duh otišao iz boce. Oni su za sve zakasnili. Neka se oni ne sekiraju oko racija, niti oko pištolja, neka se oni sekiraju oko mnogo drugih stvari za koje i ja i oni znamo šta je istina”, zaključio je Abazović.

#region #DritanAbazović #CrnaGora #premijer