Članak

DEMANTUJU SUPROTNE NAVODE

DKPT će obezbjeđivati Vučića tokom boravka u BiH

Direkcija koordiniše preduzimanje mjera i radnji s ciljem da posjeta, tačnije kretanje i boravak štećenih lica prođe bezbjedno i nesmetano.

(Patria) - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine saopštila je da je uključena u obezbjeđivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, njegove delegacije i štićenih lica tokom boravka u Bosni i Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj sutra i u petak, 4. avgusta.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH odbacuju kao netačne navode medija da delegacija Srbije nije najavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu.

"Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini je putem Ministarstva inostranih poslova BiH najavila događaj i dolazak Vučića, njegove delegacije i drugih štićenih lica u službenu posjetu BiH", navodi se u saopštenju.

Direkcija, kako ističu, koordiniše aktivnosti i razmjenjuje informacije sa svim nadležnim policijskim tijelima i drugim partnerskim agencijama u Bosni i Hercegovini, uključujući i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Direkcija koordiniše preduzimanje mjera i radnji s ciljem da posjeta, tačnije kretanje i boravak štećenih lica prođe bezbjedno i nesmetano.

U saopštenju se navodi da se najave, procedure i aktivnosti kod obezbjeđivanja posjete predsjednika Srbije i njegove delegacije ne razlikuju od posjete drugih stranih delegacija Bosni i Hercegovini koje su realizovane u proteklom periodu.

#AleksandarVučić #BezbjednoINesmetano #Delegacija #DirekcijaZaKoordinaciju #RepublikaSrpska #SlužbenaPosjeta #Srbija #ŠtićenaLica #BiH