Članak

TRAJE OD NOVEMBRA 2020.

KONKURS BEZ KRAJA Granična policija BiH pozvala 89 kandidata na dodatni intervju

(Patria) - Konkurs za prijem kadeta u GP BiH iz novembra 2020. godine još uvijek nije okončan! Nakon svih peripetija, hapšenja zbog korupcije, usvajanja žalbi kandidata, te ljekarskog testiranja u julu ove godine na kojem se nisu pojavila 24 kandidata, a 17 ih je proglašeno nesposobnim za posao u GP BiH, iz ove policijske agencije obavijestili su kandidate o dodatnom intervjuu.

Tako su jučer u sjedištu GP BiH obavljeni dodatni intervjui sa 45 kadeta, a danas sa 44. Od ukupnog broja pozvanih kadeta na dodatni intervju među njima su i tri koja su već ocijenjena sposobnim za posao, dok je jedan kandidat pozvan iako nije pristupio ljekarskom pregledu u julu. Ostali kandidati ranije nisu bili na listama kadeta za ljekarski pregled.

Podsjećamo, GP BiH treba primiti 150 kadeta i to 125 policajaca i 25 mlađih inspektora.

Na ljekarskom pregledu od 125 kadeta u činu policajac njih 21 nije se pojavilo na testiranju. Od 25 kandidata za mlađeg inspektora njih troje se nije odazvalo na ljekarski pregled.

Od 104 testirana kadeta njih 16 je nesposobno za posao policajca, a jedan kandidat je nesposoban za mlađeg inspektora.

Da li će se dodatnim testiranjem popuniti konačan broj potrebnih kadeta, bit će poznato u narednim danima kada GP BiH objavi rezultate. Kadeti su bili dužni dostaviti i obrasce za sigurnosne provjere, ali nije poznato da li je taj proces okončan.

#Graničnapolicija #intervju #kadeti #posao #testiranje #BiH