Članak

PRAVI IMIDŽ Rs-a

IGK Kanada: Proširene američke sankcije osiguravaju očuvanje i jačanje države BiH

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) oglasio se večeras saopštenjem nakon što su SAD zbog podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma uvele sankcije Željki Cvijanović, Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Foto: Facebook

(Patria) - Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) oglasio se večeras saopštenjem nakon što su SAD zbog podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma uvele sankcije Željki Cvijanović, Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Iz IGK podsjećaju da su u više navrata pisali i upozoravali na izuzetno opasno ponašanje lidera entiteta Rs koje predstavlja opasnu prijetnju miru i stabilnosti u regionu i posebno ugrožava stabilnost, suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodni pravni i politički subjektivitet države Bosne i Hercegovine.

"Postupci političke pozicije ali i opozicije entiteta Rs usmjereni su kontinuirano na razbijanje države Bosne i Hercegovine. Takvo antidržavno ponašanje predstavlja dalju prijetnju budućem putu Bosne i Hercegovine i njenoj uspješnoj integraciji u euroatlantske institucije.

Proširene sankcije SAD-a osiguravaju očuvanje i jačanje države Bosne i Hercegovine. S druge strane, sankcije pokazuju i pravi imidž entiteta Rs i njegove antibosanske, antidržavne, secesionističke politike", navode iz IGK.

Još su jednom pozvali sve bitne političke subjekte u svijetu da, ne samo sankcijama, već i drugim konkretnim mjerama obezbijede normalno funkcionisanje države Bosne i Hercegovine.

"Za Bosnu i Hercegovinu tražimo samo ono što je već polučilo rezultate u demokratskom svijetu", istakli su iz IGK.

#IGK #MiloradDodik #NenadStevandić #Sankcije #ŽeljkaCvijanović #BiH

Come and join me in the thrilling atmosphere of the game that is going on retro bowl unblocked. This is a really popular game, and it is not difficult to join the community surrounding it.