Članak

ZVIJEZDA DJEČIJIH EMISIJA

Preminuo američki glumac Paul Reubens

Paul je bio najpoznatiji kao zvijezda dječijih emisija i po svom liku Pee-wee Herman.

Foto: Twitter

(Patria) - Američki glumac Paul Reubens preminuo je u nedjelju u 71. godini, nakon što mu je prije nekoliko godina dijagnosticiran tumor.

Paul je bio najpoznatiji kao zvijezda dječijih emisija i po svom liku Pee-wee Herman.

Vijest je objavljena na njegovim društvenim mrežamam, a podijeljena je i fotografija njegovog "pisma" obožavateljima, koje je napisao prije smrti.

"Molim vas oprostite mi što nisam javno otkrio s čim sam se borio posljednjih šest godina. Uvijek sam osjetio ogromnu ljubav i poštovanje mojih prijatelja, obožavatelja i podupiratelja. Volio sam vas sve puno i uživao sam stvarajući umjetnost s vama", napisao je u pismu.

"Sinoć smo se oprostili od Paula Reubensa, legendarnog američkog glumca, komičara, scenariste i redatelja čiji je voljeni lik Pee-wee Herman veselio generacije djece i odraslih, s njegovom pozitivom i vjerovanjem u važnost ljubaznosti.

Paul se hrabro i privatno borio s tumorom godinama, uporno i duhovito. Nadaren i talentovan, zauvijek će živjeti u našim srcima kao dragocjeni prijatelj i čovjek izvanrednog i velikodušnog karaktera", pisalo je u objavi.

Kako navode 24sata, Paul je 1982. godine započeo sa snimanjem showa o liku na kojem je radio godinama.

Show je bio nazvan ‘The Pee-wee Herman show’. Emisija se emitovala pet mjeseci, a HBO je snimio nekoliko specijalnih emisija o njoj.

Ubrzo je Pee-wee Herman postao slavan lik, pogotovo među mlađim generacijama.

Kasnije je Paul snimio i film ‘Pee-wee's Big Adventure’, koji je režirao Tim Burton, a nekoliko godina nakon toga film je dobio i nastavak ‘Big Top Pee-wee’.

Od 1986. do 1990. godine Paul je bio glavna zvijezda dječije emisije ‘Pee-wee's Playhouse’.

#magazin1 #Glumac #SAD