Članak

POSJETE

Ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije u Predsjedništvu BiH

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na saudijskoj potpori

(Patria) - Članovi Predsjedništva BiH primili ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednika Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvitak Ahmeda Aqeela Al- Khateeba.


Članovi Predsjedništva BiH su iskazali zadovoljstvo posjetom ministra Al-Khateeba, uz ocjenu da su bilateralni odnosi BiH i Saudijske Arabije prijateljski i dobri, te da postoji značajan potencijal i namjera za unapređenje ukupne suradnje, posebice u području turizma i povećanjem ulaganja u brojne grane bh. gospodarstva.


Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na saudijskoj potpori razvojnim projektima u području infrastrukture, vodoopskrbe i obrazovanja na teritoriju Bosne i Hercegovine, koja je dala značajan podstrek razvitku bilateralnih odnosa dviju zemalja.


Ministar Al-Khateeb je rekao da će Saudijska Arabija ostati posvećena daljem jačanju ukupnih odnosa i da će nastaviti pružati potporu razvojnim projektima u BiH, putem Saudijskog fonda za razvitak, na čijem čelu se nalazi.


Govoreći o jačanju ugovornih odnosa između BiH i Saudijske Arabije, konstatirano je da je značajan broj sporazuma potpisan, te da postoji namjera da se finaliziraju formalno-pravne procedure za potpisivanje sporazuma, koji su u proceduri usuglašavanja.


Članovi Predsjedništva BiH su iskazali uvjerenost da će posjet ministra Al-Khateeba dati snažan doprinos jačanju ukupnih odnosa dviju zemalja i unapređenju suradnje u svim područjima od zajedničkog interesa i na obostrano zadovoljstvo.

#BiH #SaudiArabije #Turizam #Razvitak #Suradnja #Infrastruktura #Vodoopskrba #Obrazovanje #UgovorniOdnosi #Jačanje