Članak

VRATILI SE NAVIJAČI

Sarajevo povelo, pa izgubilo: Sloga slavila na Koševu

(Patria) - Fudbaleri Sarajeva poraženi su večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine od dobojske Sloge nakon preokreta rezultatom 2:1.

Sarajevo je večeras imalo veliku podršku svojih navijača jer su se nakon bojkota Horde zla vratile na sjevernu tribinu, te su pravili sjajnu atmosferu tokom cijele utakmice, no na kraju ipak nisu slavili.

U prvih desetak minuta utakmice gledali smo početno ispitivanje snaga, a iz prve prave prilike na meču Sarajevo je uspjelo da povede sa 1:0.

Nakon centaršuta Avramovski odlično spušta loptu za Renana Oliveiru koji pogađa mrežu Sloge za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Bordo klub je nakon gola imao i nekoliko dobrih prilika da udvostruči prednost, ali to se nije desilo. I kada se očekivao kraj prvog poluvremena Sloga je uspjela da šokira domaći tim i poravna na 1:1.

Da će biti najopasniji iz prekida i ove sezone vidjeli smo u 44. minuti kada je Korać sjajno centrirao, a najviši u kaznenom prostoru Sarajeva bio je Vidić koji glavom šalje loptu u mrežu i koristi veliki grešku Šahinovića.

U drugom poluvremenu igralo se dosta otvoreno na obje strane. Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 61. minuti kada je Šipovac iskosa šutirao, ali stativa je spasila Sarajevo.

Samo četiri minute kasnije ponovo prijeti Sloga. Ovaj put Vidić je bio u prilici, no visoki napadač Sloge sada nije bio precizan.

Sarajevo je veliku šansu propustilo u 68. minuti, Kyeremeh je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Renana, ali brazilski napadač ovaj put nije uspio da savlada golmana Sloge i dovede bordo tim ponovo u prednost.

Kazna za ovaj promašaj stigla je samo dvije minute kasnije. Totalni šok na Koševu vidjeli smo nakon što je Nikola Dujaković centrirao, a večeras nevjerovatni Vidić ponovo glavom zabija gol za potpuni preokret Sloge i vodstvo od 2:1.

Sarajevo je nakon primljenog gola krenulo u totalnu ofanzivu. Bordo klub je pokušao da izbjegne poraz i najgori početak nove sezone Premijer lige, te je stvorilo nekoliko dobrih šansi, ali promjene rezultata nije bilo.

Sigurno da navijači Sarajeva ne mogu biti zadovoljni igrom, te se nadaju da će stručni štab što prije pronaći novog trenera s obzirom da je Mensur Dogan večeras bio na klupi, a riječ je o privremenom rješenju bordo kluba, piše sportsport.ba

#FKSarajevo #Koševo #Sloga #Sport