Članak

457. PUT

U Mostaru tradicionalni skokovi sa Starog mosta

(Patria) - Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru, 457. po redu, održat će se danas s početkom u 16 sati, a očekuju se skakači iz cijele regije koji dugi niz godina prate mostarske skokove.

Konačni broj skakača bit će poznat oko 13 sati nakon pregleda kod ljekara. Takmičari skaču u dvije discipline - skok na noge i 'lasta'.

U Mostaru će danas svoje vještine pokazati skakači iz Mostara i BiH ali i regije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije.

Delegat ovogodišnjih skokova je glumac Narodnog pozorišta Sarajevo, Aleksandar Seksan, a predsjednik stručnog žirija je Alica Jakirović.

Članovi stručnog žirija su skakači veterani, osvajači brojnih nagrada, a to su Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogićević.

"Propozicije su poznate, svi skakači će izvesti dvije serije skokova, a najvažnije je da skokovi prođu bez ozljeda", rekao je Jakirović.

Lorens Listo, predsjednik Kluba, višestruki prvak u skokovima na glavu, koji se na pobjedničko postolje popeo 13 puta posebno je ukazao na činjenicu da Mostar ima svoju novu 'lastu' Ahmeta Stupca.

Na obalama Neretve očekuje se više hiljada gledalaca.

#lasta #Mostar #skokovi #BiH