Članak

SJEDNICA

Vijeće ministara: Razmatraju se nacrti zakona o sudovima BiH i o sprečavanju sukoba interesa

Ova sjednica dolazi nakon što su jučer partneri na državnom nivou održali sastanak

(Patria) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici bi trebalo da razmatra nacrte zakona o sudovima BiH i o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

Ova sjednica dolazi nakon što su jučer partneri na državnom nivou održali sastanak, te nas ponovo pokušali ubijediti da je sve uredu! Tako je i Milorad Dodik poručio da nema više galame, no nismo čuli koje konkretno zakone iz reformske obaveze BiH su dgovorili.


Inače, prema predloženom dnevnom redu, pred ministrima bi trebalo da se nađe i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, kao i informacija o preporukama NATO-a po dokumentu "Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi BiH 2022" Komisije za saradnju sa NATO-om, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Nacrt zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, kao i novi tekst Prijedloga poslovnika o radu Savjeta ministara, te prijedlog odluke o isticanju zastave Evropske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći i informacija o realizaciji Plana realizacije dokumenta "Pregled odbrane" i Akcionog plana realizacije "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027", Prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu Ministarstvu bezbjednosti za saniranje posljedica poplava.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće u BiH.

#MiloradDodik #NATOPreporuke #PartneriDržavniNivo #SukobInteresa #bih