Članak

REAKCIJA ADVOKATA

Feraget: Ova presuda je vjetar u leđa istrazi za ubistvo Dženana Memića

(Patria) - Danas smo dobili dva krivca, dva osuđenika. Alisa Mutap za koju je Dalida Burzić rekla ja nju ne dam, ali sud je uzeo i Hasana Dupovca, kazao je advokat Ifet Feraget novinarima nakon dijela osuđujuće presude Alisi Mutap i Dupovcu, dok je troje ostalih oslobođeno.

"Zadovoljan sam jer je ovo vjetar u leđa istrazi za ubistvo Dženana Memića. Sve je ovo moglo i moralo znati i Kantonalno tužilaštvo. Svjesno i namjerno je vodilo događaj kao saobraćajnu nesreću, fingirali su amneziju, lažno Alisino svjedočenje je bilo da se cijela istraga navede na krivi trag", kazao je Feraget.

On je podsjetio da je podnio krivičnu prjavu protiv 45 osoba.

"Dalide Burzić, osam kantonalnih tužilaca od kojih neki rade i ovdje u Tužilaštvu BiH, federalnih tužilaca. Tužilac Zdravko Knežević nam je poručio da je mafija bila jača. Oštećeni mora biti uporan i da se svi zajedno moramo uključiti i na kraju očekujemo da će istraga za ubistvo polučiti rezultate. Svi su znali da je Dženan ubijen i trudili su se da to sakriju i da se sve prikaže kao saobraćajna nesreća", kazao je Feraget.

Feraget je kazao da je sud utvrdio da su Mutap i Dupovac počinili ova krivična djela.


"Ovdje je sud stekao dojam da je puno veća vjerovatoća da su ovi ljudi krivi. Zadovoljan sam s ovom presudom. Na ovu presudu ima pravo žalbe.
Zakon o krivičnom postupku BiH dozvoljava pravo žalbe na osuđujući dio, a vjerujem i da će se Tužilaštvo žaliti na visinu kazne. Trećestepeni sud će donijeti konačnu odluku“, kazao je Feraget.

#DženanMemić #IfetFeraget #presuda #Tužilaštvo #BiH