Članak

DOLAZI NEFTCI IZ BAKUA

Željo ima šest dana za pripremu, navijači će i ovaj put napraviti spektakl na Grbavici

(Patria) - FK Željezničar ima šest dana za pripremu za utakmice drugog pretkola, a prvi protivnik bit će Neftci iz Bakua. Prvu utakmicu igraju 27. jula na Grbavici, a uzvratni susret 3. avgusta u glavnom gradu Azerbejdžana.

Igrači Željezničara večeras su bili bolji od Dinama iz Minska, a pobjednički gol postigao je Sulejman Krpić upravo u Bakuu gdje se igrala utakmica.

Neftci je prošlu sezonu završio na trećem mjestu azerbejdžanske Premier lige, a imao je 22 boda zaostatka za šampionom Qarabagom.

Sigurno je da će navijači Željezničara ponoviti spektakularnu atmosferu na Grbavici i da će karte biti rasprodate u rekordnom roku.

Trener Plavih Nermin Bašić nije krio sreću nakon pobjede svoje ekipe.

"Moram da čestitam svojoj ekipi na fenomenalnoj utakmici, prije svega mislim da smo taktički odigrali fenomenalnu utakmicu. Pogodili smo s određenim izmjenama, s promjenom formacije, gdje smo u prvom poluvremenu zaustavili sve ideje koje je Dinamo imao. U prvoj utakmici smo igrali jako dobro, ali nismo imali sreće, a danas smo opet odigrali dobru utakmicu i na kraju nas je nagradilo. Čestitam svojim igračima, ovo je velika pobjeda za Želju, izbaciti tim koji je igrao Evropsku ligu je veliko i velika pobjeda za moju domovinu BiH", rekao je Bašić pa nastavio:

"Želim Dinamu sreću u prvenstvu, sjajan su klub i nadam se da će osvojiti prvenstvo u svojoj domovini."

Nakon toga je rekao da će se Željezničar već u avionu, kojim će se vraćati u Sarajevo, početi pripreme za naredni susret.

"Nama ostaje da se već u avionu pripremamo za narednu utakmicu, bez neke pretjerane euforije, da odigramo što je bolje moguće. Drago mi je da ćemo našim igračima ponuditi još jednu evropsku utakmicu u Sarajevu, jer oni to zaslužuju. Igramo protiv velike ekipe kao Nefcija i drago mi je što ćemo se vratiti u Baku. Vršili smo već određene analize našeg narednog protivnika. Mi i naši navijači nemamo nikakav imperativ i želimo da zaista uživamo u tom meču", rekao je Bašić.

#FKŽeljezničar #Grbavica #navijači #stadion #Sport