Članak

SKUPŠTINA SRBIJE

Opozicija traži smjenu Vulina sa čela BIA-e zbog američkih sankcija

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke pitao je kada će biti smijenjen Aleksandar Vulin, direktor BIA-e kojeg su SAD stavile na crnu listu.

Vulin na crnoj američkoj listi

(Patria) - Zastupnici Skupštine Srbije nastavili su razmatranje više prijedloga zakona i međunarodnih sporazuma o zajmovima, među kojima su izmjene i dopune zakona o planiranju i izgradnji, o ozakonjenju objekata, kao i o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Pred njima je ukupno 30 tačaka dnevnog rada. Razmatraju se izmene i dopune zakona o vazdušnom saobraćaju, energetici, železnici, zapošljavanju stranaca, kao i Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Na dnevnom redu je i predlog da se za ministra prosvjete u vladi Srbije izabere Slavica Đukić-Dejanović iz Socijalističke partije Srbije.

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke pitao je kada će biti smijenjen Aleksandar Vulin, direktor BIA-e kojeg su SAD stavile na crnu listu.

"Direktoru Bezbjednosno informativne agencije uvedene su sankcije od strane Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država koje ga između ostalog sumnjiči za neka od najtežih krivičnih djela kao što su trgovina drogom, oružjem i zloupotreba javne funkcije. Prvi put u historiji, kako voli da kaže Aleksandar Vučić bivši predsjednik Srpske napredne stranke, jednom direktoru i šefu bezbjednosne službe uvedene su ovakve sankcije i to u svijetu nije zabilježeno. Ovo se nije desilo ni u Kolumbiji, ni u Peruu, Boliviji, Ekvadoru, Panami, Meksiku, državama koje su prepoznate kao proizvođači kokaina koji se iz ovih zemalja dalje ilegalnim kanalima distribuira širom svijeta, niti se desilo u državama koje su poznate kao ilegalni proizvođači opijuma kao što su Avganistan i Mjanmar", rekao je on.

#AleksandarVulin #BezbjednosnoInformativnaAgencija #Energetika #FinansijskaPodrškaPorodici #IzmjeneIDopuneZakona #MinistarProsvjete #ProjekatIzgradnjeStanova #ZakonOVazdušnomSaobraćaju #ZapošljavanjeStranaca #ZastupniciSkupštineSrbije #region