Članak

REAGIRALO MINISTARSTVO

Uklonjena sramotna tabla koju je postavio Ćosić na teritoriji FBiH

Foto: Patria

(Patria) - Po nalogu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja KS jutros je izvršeno uklanjanje sporne table koju je na ulazu u Istočno Sarajevo postavio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić 30. juna 2023. godine.

Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da se tabla na magistralnoj cesti M5 sa natpisom „Dobro došli u Grad Istočno Sarajevo Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“ nalazi na području Federacije BiH.

Jutros su radnici Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja došli na lice mjesta i uklonili spornu tablu.

- Ova tabla je postavljena u zaštićenim područjima KS, nelegalno, bez dozvole, bez bilo kakvih saglasnosti. Nalazi se na teritoriji FBiH, odnosno Kantona Sarajevo.

Svi dokumenti koje smo prikupili ukazuju na to da je ovo nelegalno postavljeno na teritoriji FBiH, i zato se uklanja.

Bez obzira šta je sadržina na tabli, bitno je da je ovo nelegalno postavljeno unutar KS, odnosno zaštićenih područja - kazao je ministar Almir Bečarević koji je na licu mjesta.

Foto: Patria

#AlmirBečarević #IstočnoSarajevo #tabla #BiH