Članak

JEDNO NA KISIKU

Trebinje: Osmero djece završilo u bolnici, sumnja se na trovanje

Navela je da se zasad sumnja na trovanje, ali da uzrok nije poznat.

Bolnica u Trebinju (Foto: Arhiv)

Osmero djece koje je danas u poslijepodnevnim satima primljeno u bolnicu u Trebinju zbog sumnji na trovanje stabilnog su zdravstvenog stanja.

Sedmero djece trenutno je s roditeljima, dok je jedno dijete još uvijek na kisiku, potvrdila je za Nezavisne novine načelnica Odjeljenja za pedijatriju Bolnice Trebinje Ljiljana Buha.

Navela je da se zasad sumnja na trovanje, ali da uzrok nije poznat.

- Djeca su imala kliničke znake trovanja inhalacionim agensom nepoznatog porijekla. Ne znamo zašto i kako su se javili takvi klinički znaci.

Oni su jako brzo klinički zbrinuti, u roku od 15 minuta svi su dobili potrebnu terapiju, sva na kisiku, sva na veni - kazala je Buha.

Ističe da su djeca boravila u Gradu Sunca u Trebinju, ali nije željela potvrditi da se radi o navodnom trovanju hlorom.

- Čime je trovanje uzrokovano, to ne možemo znati. Svi inhalacioni toksini imaju vrlo slične kliničke znake i samim tim mi to ne možemo ni reći - navela je Buha.

Dodala je kako se u ovom trenutku ne može pretpostaviti šta se dalje može desiti, da li se radi o nekom lakšem, srednjem ili težem trovanju, iz razloga što se kod te djece u narednih šest do osam, pa čak i 24 sata mogu eventualno razviti različite tegobe, od endema pluća, upala ili drugi znaci.

#Bolnica #Djeca #Trebinje #trovanje #CrnaHronika