Članak

ČATAKOVIĆ I ZILJKIĆ

Konferencijska liga: U Sarajevu optimistični pred sutrašnji duel u Gruziji

Fudbaleri Sarajeva trenutno se nalaze u gruzijskom Kutaisiju gdje sutra očekuju meč prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv domaćeg Torpeda.

(Patria) - Fudbaleri Sarajeva trenutno se nalaze u gruzijskom Kutaisiju gdje sutra očekuju meč prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv domaćeg Torpeda.

Prvotimci Sarajeva Hamza Čataković i Almedin Ziljkić optimistični su pred sutrašnji duel, što su i potvrdili u izjavi za SCsport.ba.

- Stigli smo tu jučer, mislim da smo dobro odradili pripreme u Sloveniji. Odigrali smo četiri super utakmice i mislim da se imamo čemu nadati.

Evropa kreće sutra i stvarno smo spremni i jedva čekamo tu utakmicu gdje se nadamo pobjedi i da se sa pozitivnim rezultatom vratimo kući - kazao je Čataković.

Kapiten Bordo tima Almedin Ziljkić uputio je pozdrav svim navijačima i ljubiteljima Sarajeva.

- U Gruziju smo došli vidno spremni i motivisani da predstavimo naš klub i našu državu u najboljem svjetlu.

Znamo Torpedo, znamo njihove mane i vrline, kroz evropske utakmice se vidjelo da se ne smije niko potcijeniti ili poniziti.

Mi smo spremni, nadam se da ćemo odgovoriti svim zahtjevima koje nam postavi stručni štab na čelu s trenerom Mirzom Varešanovićem i opravdamo ulogu favorita, od koje ne treba bježati.

Trebamo to opravdati i s pozitivnim rezultatom se vratiti u Sarajevo - dodao je Ziljkić.

Podsjetimo, utakmica Torpedo Kutaisi - FK Sarajevo igra se sutra s početkom u 19 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu MY TV.

#FKSarajevo #Gruzija #KonferencijskaLiga #fudbal #Sport