Članak

IGRE SE NASTAVLJAJU

Drama u Parlamentu FBiH: Prekinuta vanredna sjednica Predstavničkog doma, HDZ nastavlja trojku vući za nos!

Zaključak je to koji je predložila predsjedavajuća Doma Mirjana Marinkovi - Lepić, a nakon što je postalo jasno da Komisija za izbor i imenovanje danas neće zasjedati.

Igre se nastavljaju (Foto: Patria)

(Patria) - S obzirom da se nisu stekli uslovi za utvrđivanje dnevnog reda, prekida se vanredna sjednica Predstavničkog doma i bit će nastavljena kada se steknu uslovi.

Zaključak je to koji je predložila predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković - Lepić, a nakon što je postalo jasno da Komisija za izbor i imenovanje danas neće zasjedati i da nema materijala za sjednicu.

Međutim, u elektronskom glasanju za zaključak je glasalo 48 zastupnika, jedan je bio suzdržan i osam protiv.

Uslijedilo je pojedinačno glasanje te je zaključak podržao 51 zastupnik i to zastupnici SDP BiH 15, HDZ BiH 15, Naše stranke 6, NIP-a 6, Pomaka 1 , HNP 1, HDZ 1990 3, HRS1, Elzina Pirić, Arnel Isak i Kenan Uzunović.

Danas su, prema planu parlamentarne većine, trebali biti zamijenjeni članovi Komisije za izbor i imenovanje. Cilj je bio da se nakon izmjena u Komisiji osigura prijedlog samo Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, dok je kompletna opozicija tražila da se u proceduru dostavi kompletna lista kandidata, što ne odgovara HDZ-u.

Nakon prekida vanredne, otvorena je redovna sjednica.

#DnevniRed #ElektronskoGlasanje #Imenovanje #Izbor #Komisija #MirjanaMarinkoviLepić #ParlamentFederacije #Patria #Sjednica #UstavniSud #Zastupnici #BiH