Članak

ŽELI NOVI MANDAT

Trump prikupio dvostruko više sredstava za kampanju u drugom tromjesečju

(Patria) - Glavni komitet za prikupljanje sredstava republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa prikupio je više od 35 miliona dolara tokom perioda od aprila do juna, rekao je zvaničnik kampanje, što je skoro dvostruko više nego što je prikupljeno u prethodna tri mjeseca, javio je Reuters.

Ubrzanje prikupljanja sredstava moglo bi biti znak da Trumpova kasa za kampanju 2024.
godine ima koristi od pravnih problema bivšeg predsjednika.

Federalna velika porota je u junu optužila Trumpa za pogrešno rukovanje povjerljivim
dokumentima nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine. Tužioci u New Yorku su ga optužili u aprilu u odvojenom slučaju koji uključuje navodnu isplatu novca porno zvijezdi. Trump je osporio sve optužbe, rekavši da je žrtva političkog lova na vještice.

Prema anketi Reuters/Ipsos provedenoj dan nakon Trumpove savezne optužnice, velika
većina republikanaca vjeruje da su te optužbe politički motivisane. Prema anketama Trump je najpopularniji predsjednički kandidat među republikancima.

Zvaničnik Trumpove kampanje, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, nije dao više detalja o prikupljanju sredstava u drugom tromjesečju, koje je proveo Trumpov
Zajednički komitet za prikupljanje sredstava Save America. Ali sa više od 35 miliona dolara prijavljenih donacija daleko je premašilo 18,8 miliona dolara koje je komitet prikupio u prva tri mjeseca ove godine. 90% novca koji prikupe ide za Trumpovu kampanju, dok ostalih 10% ide zasebnoj grupi koja pomaže u finansiranju Trumpovih pravnih troškova.

#DonaldTrump #izbori #predsjednik #SAD #svijet