Članak

PROTESTI I BLOKADE U SRBIJI

Blokiran autoput, stanovnici Srbije mijenjaju oblik građanskog neposluha

Poslanik Zeleno-lijevog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd Radomir Lazović kaže da je ovo uvod u ono što će biti sutra - protest.

Građani Srbije ne odustaju (Foto: Nova.rs)

(Patria) - Danas u 16 sati počela je blokada auto - puta E75 u okviru protesta "Srbija protiv nasilja".

Blokada će biti u Beogradu i Novom Sadu, a u prijestonici Srbije je predviđeno da se kolone automobila koje kreću sa dvije naplatne rampe spoje kod Sava centra, javlja Nova.rs

Poslanik Zeleno-lijevog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd Radomir Lazović kaže da je ovo uvod u ono što će biti sutra - protest.

"Mi ćemo polako uvoditi druge oblike građanske neposlušnosti i blokade. Želimo da objasnimo onima koji ne žele da nas čuju da nešto mora da se promijeni. Dakle, nema nikakvog odustajanja. Ovdje će morati da dođe do promjena što prije, kako ne bismo mogli da ulazimo u ozbiljnije oblike protesta", rekao je Lazović za N1.


Na pitanje da li misli da je ovo maltretiranje građana, kaže:

"Smatram da je ovo jedan od način da se zaustavi nasilje i mržnja, ako 19 mrtvih i 20 ranjenih nije razlog da se nešto u našoj zemlji promijeni, ja onda ne znam šta je. One koje ovo maltretira podsjetio bih na to šta je razlog svemu ovome".

Jedan pravac autoputa blokiran, Gazela prazna

Trake auto-puta kod Sava centra iz pravca Šimanovaca je blokirana. Most Gazela je u potpunosti prazna. Očekuje se i da trake u drugom pravcu uskoro budu zaustavljene u saobraćaj. Planirano je da saobraćaj kod Sava centra bude obustavljen do 20 sati.

Jedna kolona stigla do Geneksa, uskoro stižu ispred Sava centra. Kolona iz pravca Šimanovaca stigla je do Geneks kule i uskoro stiže kod Sava centra. Kopredsjednica Zajedno Biljana Stojković nalazi se u koloni koja je trenutno kod Ikee.

#AutoputBlokiran #BeogradNoviSad #BlokadaAutoPuta #GazelaPrazna #GrađanskaNeposlušnost #MaltretiranjeGrađana #NeDavimoBeograd #PromjenaSrbija #ProtestSrbija #SavaCentar #Region