Članak

SAD

Trump bi mogao preskočiti prvu republikansku debatu i održati drugačiji događaj

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da možda neće učestvovati u prvoj predizbornoj debati

(Patria) - Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da možda neće učestvovati u prvoj predizbornoj debati Republikanske stranke u augustu i da bi mogao održati alternativni događaj, navodeći svoje vodstvo u straživanjima javnog mnjenja i tvrdeći da je TV mreža domaćina pristrasna protiv njega.

U telefonskom intervjuu za Reuters, Trump je rekao „vjerovatno ne“ kada su ga pitali da li će biti na debati koju će voditi Fox News u Milwaukeeju 23. augusta. Trump je Fox News, koji je kritikovao zbog toga što ne izvještava o događajima u njegovoj kampanji, nazvao „neprijateljskom mrežom“ i rekao da vidi malo koristi u debati s kandidatima poput bivšeg guvernera New Jerseya Chrisa Christieja koji su daleko iza njega u anketama.

„Zašto bih im dao vremena da daju izjave? Zašto bih to radio kada ih vodim sa 50 i 60 poena razlike“, rekao je Trump.

Nacionalne ankete su stalno pokazivale da je on prednjači u republikanskoj predizbornoj trci sa velikom razlikom. Anketa Reuters/Ipsos ranije ovog mjeseca pokazala je da je oko 43% republikanaca, koji su se sami identifikovali, reklo da je Trump njihov preferirani kandidat, u poređenju sa 22% koji su izabrali guvernera Floride Rona DeSantisa. Christie je bio na 2%.

Christie, bivši Trumpov saveznik koji je sada jedan od njegovih najžešćih kritičara, optužio je bivšeg predsjednika da se plaši da se uključi u debate iz straha da će izgubiti vodstvo u utrci.

Trump je rekao da ima ponude da održi poseban događaj tokom debate ili kasnije iste večeri. „Imali smo mnogo ponuda, bilo da je riječ o skupu ili intervjuu od nekog drugog“, rekao je.

„Da se ne hvalim, ali debata neće biti baš uzbudljiva ako ja ne budem tamo“, dodao je.

#AlternativeEvent #ChrisChristieCriticism #ExcitingDebate #FoxNewsDebate #LeadingInPolls #PreferedCandidate #RepublikanskaStranka #SpecialEventOffer #TrumpDebate #TrumpLeadership #Svijet