Članak

KAKO DALJE

OHR i Schmidt šute na rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma

U utorak navečer se oglasila samo Ambasada SAD, dok je zabrinjavajuća tišina iz OHR-a koji treba štititi Dejton.

Ured visokog predstavnika i visoki predstavnik Christian Schmidt još uvijek se nisu oglasili nakon odluke Narodne skupštine Rs i izglasavanja Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u tom entitetu što je najveći udar na BiH nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma.

U utorak navečer se oglasila samo Ambasada SAD, dok je zabrinjavajuća tišina iz OHR-a koji treba štititi Dejton.

Nije se oglasila ni Delegacija Evropske unije. Šuti i Tužilaštvo BiH. Na upite medija jučer ni danas nisu odgovorili da li će poduzeti bilo kakve aktivnosti nakon ove antidejtonske aktivnosti.

Građani BiH s pravom se pitaju šta nakon jučerašnjeg dana. Ima li države BiH ili se vraćamo na Republiku BiH i ko će to proglasiti.

Milorad Dodik, Željka Cvijanović i svi oni koji su jučer podržali ovaj antidržavni zakon moraju odgovarati za rušenje ustavnog poretka.

Već danas je morala zasjedati Kvinta koja je za puno manje probleme održavala sastanke u Predsjedništvu BiH. Ukoliko sutra te države na izađu sa jasnim stavom i ne zatraže procesuiranje Dodika i svih narodnih poslanika, onda je jasno da im je prećutno odobren plan rušenja BiH.

Također će se pokazati da Schmidt zaista jeste samo visoki predstavnik za FBiH i da je prvi on svojim ponašanjem podijelio državu BiH.

(A.V.)

#BiH #UredVisokogPredstavnika #VisokiPredstavnik #ChristianSchmidt #NarodnaSkupstinaRs #ZakonONeprimjenjivanju #UstavniSudBiH #DejtonskiMirovniSporazum #AmbasadaSAD #OHR #DelegacijaEvropskeUnije