Članak

ZASTUPNIK U SKUPŠTINI KS

Lemezan: Ako i izađem iz Naše stranke neću napustiti većinu u Skupštini KS

Kada je riječ o Skupštini KS Lemezan je kazao da se već ranije opredijelio za stranu i da bi ostao dio trojke i te većine ukoliko ga žele.

(Patria) - Redžo Lemezan, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS kazao je danas da razmišlja o napuštanju ove stranke, ali da konačnu odluku još nije donio.

„Meni brane slobodu govor i slobodu mišljenja, određena populacija u stranci. Ne želim biti u stranci gdje ne mogu iznijeti svoj stav“, kazao je Lemezan u Jutru za sve na BHRT-u.

Kada je riječ o objavi da je „Sakib Mahmuljin heroj, a ne zločinac“, Lemezan je kazao da je to napisao njegov PR tim.

„Te riječi nisu moje, te riječi su čini mi se BH Fanaticosa. Ta objava je nastala kao komentar na usporedbu određenih članova Naše stranke sa zlodjelima Darija Kordića. Moja ekipa je htjela ukazati na nejednakost zločina koji su neuporedivi", kazao je.

Dodaje da kao legalista poštuje presude sudova te je pozvao Sakiba Mahmuljina da se vrati u BiH.

Kazao je kako je Naša stranka dugo vremena govorila da nikada neće koalirati sa nacionalnim strankama.

„Ja shvatam i prilike i Ustav FBiH i BiH da je nekad nemoguće zaobići neke stranke poput HDZ-a i SNSD-a, ali njihovi neki kadrovi koje su predlagali, a mi podržavali slijepo u smislu crne američke liste, da su ljudi na čelu države, mislim da to sebi nismo smjeli dopustiti. Ne kažem da nije trebalo učestvovati u vlasti, ali morale su biti povučene crvene linije", kazao je.

Kada je riječ o Skupštini KS Lemezan je kazao da se već ranije opredijelio za stranu i da bi ostao dio trojke i te većine ukoliko ga žele.

#BiH #SkupštinaKS #RedžoLemezan #većina #NašaStranka