Članak

Štićenici Zavoda Mjedenica proslavili 69. rođendan

Kako je kazao Selmir Hadžić, direktor Zavoda, ovaj dan je za njih jako važan jer su se djeca potrudila da pripreme dobru zabavu za svoje goste.

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, sa svojim korisnicima i uposlenicima, u prisustvu velikog broja gostiju, proslavio je danas 69. rođendan. Zavod Mjedenica je najstarija ustanova ovakve vrste u našoj zemlji, a trenutno ima 200 korisnika. Priredbu u čast rođendana Zavoda Mjedenica organizovali su korisnici svih uzrasta, a prisutnima su se predstavili kroz recitale, plesne tačke i horske nastupe. 

Kako je kazao Selmir Hadžić, direktor Zavoda, ovaj dan je za njih jako važan jer su se djeca potrudila da pripreme dobru zabavu za svoje goste.

- Mi trenutno imamo oko 200 korisnika Zavoda, uzrasta od tri do 40 godina. Sa njima radi 60 uposlenika i to zaista nije adekvatan broj vaspitača za ovako zahtjevan rad sa djecom. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti - kazao je Hadžić.

Općina Stari Grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić kontinuirano pomažu rad ove ustanove. Tokom 2013. godine izvršeno je utopljavanje zgrade i ugradnja termoizolacione fasade, te zamjena vanjske i unutrašnje stolarije. Radove je finansirao US EUCOM putem Američke ambasade u BiH, a uz posredstvo Općine Stari Grad. Osim toga, prošle godine je izgrađeno Sportsko igralište Mjedenica na prostoru koji je ustupila Općina Stari Grad, te izdala potrebne dozvole, dok je radove finansirala Fondacija “Asmir Begović”.

#BiH