Članak

Posjeta spomeničkom kompleksu Tunela spasa D-B

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Dževad Jusić je kazao kako je ovaj projekat pokrenut s ciljem sjećanja na odbranu grada i države BiH, te njegovanje tekovina naše odbrambeno-oslobodilačke borbe, p

U organizaciji Savjeta Mjesne zajednice „Trg oslobođenja-Centar“, a pod pokroviteljstvom Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, organizovana je posjeta građana ratnom Tunelu spasa D-B.

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Dževad Jusić je kazao kako je ovaj projekat pokrenut s ciljem sjećanja na odbranu grada i države BiH, te njegovanje tekovina naše odbrambeno-oslobodilačke borbe, prenosi agencija Patria.

– Savjet naše mjesne zajednice je jednoglasno predložio organizaciju ovog izleta, kojeg finansira Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima. Mislim da je ovo jedan od pravih poteza mjesne zajednice i pomenute komisije kako bi ljudi se podsjetili ili prvi put u životu vidjeli na koji način su građani opkoljenog Sarajeva uspijevali preživljavati tokom četiri godine opsade.

Tunel je posjetilo 40 sugrađana.

#BiH