Članak

Nakon 19 godina ne blijedi sjećanje na princezu Dianu

Prošlo je 19 godina od tragične pogibije princeze Diane u Parizu. Princeza koju je volio cijeli svijet tada je imala tek 36 godina. Ipak, u toku svog kratkog životnog vijeka, ostavila je takav trag da

Prošlo je 19 godina od tragične pogibije princeze Diane u Parizu. Princeza koju je volio cijeli svijet tada je imala tek 36 godina. Ipak, u toku svog kratkog životnog vijeka, ostavila je takav trag da i danas, dvije decenije poslije, javnost se prisjeća lika i djela princeze i odaje joj poštovanje, pišu britanski mediji, prenosi NAP.

U čast obilježavanja godišnjice, obožavatelji kraljevske porodice kao i svi drugi građani dobre volje, ostavili su poruke, cvijeće, balone i fotografije ispred Kensingtonske palate.

Mnogi su se oglasili i putem Twittera: „U sjećanje na narodnu princezu i poslije 19 godina“, napisao je jedan, a drugi dodao: „Otišla si, ali nisi zaboravljena. Počivaj u miru, Diana.“

Nešto prije godišnjice smrti, Dianini sinovi prinčevi William i Harry su više nego ranije otvoreno govorili o gubitku majke u tako mladoj dobi; Williamu je bilo 15, a Harry je imao tek 12 godina.

Princ Harry je priznao da žali što nije ranije progovorio o smrti majke. „Uistinu žalim što nisam govorio o tome“, kazao je 31-godišnji Harry.

- Uredu je patiti, ali treba govoriti o tome, smatra Harry.

Princ William je priznao da mu majka nedostaje „svaki dan“.

- Potrebno je razgovarati, dijeliti. Vrijeme učini svoje i postane lakše. Još uvijek mi nedostaje mama, svaki dan, a prošlo je 20 godina. Važno je govoriti o tome unutar porodice.

#Lifemagazin