Članak

Načelnik Memić: Moramo graditi još bolju i jaču BiH

Želim da zajedno gradimo našu domovinu i da uvijek obilježavamo njen rođendan, a posebno mladim naraštajima da pošaljemo poruku da oni grade tamo gdje mi stanemo.

U povodu obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH Općinsko vijeće Ilidža je 24. novembra u Multimedijalnom centru održalo svečanu sjednicu. Prije sjednice delegacije su položile cvijeće na centralno  spomen–obilježje ispred zgrade Općine Ilidža. Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić čestitao je svim građanima Dan državnosti BiH, podsjećajući prisutne na značaj ovog datuma, prenosi Patria.

- Održavanjem ove sjednice želimo istaći važnost očuvanja države. Mi drugu nemamo niti imamo alternativu. Želim da svim građanima BiH čestitam Dan državnosti, želim im ono što sami sebi najbolje poželjeti mogu, zdravlje, slogu, napredak i olakšanje u teretima koje nam diktiruju drugi. Želim da zajedno gradimo našu domovinu i da uvijek obilježavamo njen rođendan, a posebno mladim naraštajima da pošaljemo poruku da oni grade tamo gdje mi stanemo  ali još bolju, moderniju i jaču BiH - rekao je načelnik Memić.

Prigodnim govorom obratio se i Muhamed Omerović, predsjedavajući Općinskog vijeća  Ilidža.

- Bosna  i Hercegovina  je na čist  i častan način  branila i odbranila svoju državnu, političku, pravnu opstojnost, nezavisnost, samostalnost, suverenost u višestrukoj  agresiji i genocidu nad njenim građanima od 1992 do 1995. godine. Sa sigurnošću možemo reći da teži i bolniji dio je iza nas .Bit će naravno  još  kriza i zastoja na našem putu  u zajednici prema EU  I NATO savezu, al taj put je izvjestan.

Slike naše zemlje na svakom njenom kraju  svaki dan su ljepše,  kako za njene stanovnike tako i privlačnije za turiste  i strane ulagače i takav trend  ćemo nastojati pojačati, stvarajući BiH još ugodnijom i ljepšom jačom i sigurnijom - kazao je Omerović.

Učenici osnovnih škola sa područja općine Ilidža izveli su prigodan kulturno-zabavni program.

#BiH