Članak

Uspješne pretvorbe: Nekadašnja viktorijanska pekara danas je zgrada sa 12 stanova

Velika viktorijanska pekara u londonskom dijelu Battersea transformirana je u 12 luksuznih integriranih kućica i apartmana. Krajnji rezultat ove pažljivo planirane preinake dokaz je da je u dizajnu i

Velika viktorijanska pekara u londonskom dijelu Battersea transformirana je u 12 luksuznih integriranih kućica i apartmana. Krajnji rezultat ove pažljivo planirane preinake dokaz je da je u dizajnu i arhitekturi samo nebo granica, piše Patria.

Dvorište je zadržalo izvorni izgled kaldrme, što je slučaj i sa velikim brojem drugih karakteristika zgrade.

Unutrašnjost je zamišljena kao koncept otvorenog prostora ispresijecan i podijeljen željeznim stubovima, drvenim gredama i staklenim separatorima.

Bakrene viseće svjetiljke u trpezariji prostoru daju industrijski izgled i podsjećaju na velike stanove u potkrovljima Menhetna, dok cigla, hrastov pod i drveni namještaj prostoru daruju rustični izgled.

Dvospratne kućice imaju spavaće sobe u prizemlju, te otvoreni plan dnevnog boravka na spratu. Svaka kućica je dobila naziv po svojoj izvornoj namjeni: Štale, Koliba, Ambar i Garaža.

Apartmani također nude zavidan prostor sa ručno izrađenim kuhinjama i ukrojenim podom, a penthause ima vlastitu terasu i privatni parking.


HouseBeautiful UK

#Lifemagazin