Članak

VIDEO Grbavicom odjekivalo "Nikom' te ne damo": Plavi pobijedili Slobodu 4:2

Istočnu tribinu stadiona Grbavica zvanično je otvorio legenda Željezničara, Ivica Osim. Ceremonija je počela u 18.30 sati, a u svečanosti je učestvovao bh. glumac Nermin Tulić, te kompozitor pjesme Gr

Istočnu tribinu stadiona Grbavica zvanično je otvorio legenda Željezničara, Ivica Osim. Ceremonija je počela u 18.30 sati, a u svečanosti je učestvovao bh. glumac Nermin Tulić, te kompozitor pjesme Grbavica Mustafa Čizmić koji je odsvirao kultnu pjesmu navijača ovog kluba. Grbavicom su odjekivali stihovi ove pjesme koja je postala zaštitni znak i simbol kluba iz Doline ćupova. 

Stadion Grbavica je ispunjen do posljednjeg mjesta. Večerašnja utakmica Plavih i Slobode, te svečano otvaranje istočne tribune izazvalo je ogroman interes Sarajlija, koji su od ranih jutarnjih sati stajali u redu da bi kupili ulaznicu.

Tri mjeseca i 15 dana prošlo je od postavljanja kamena temeljca i početka gradnje istočne tribine stadiona Grbavica čiji je kapacitet od danas povećan za 4.266 sjedećih mjesta. Ovaj 1. april 2017. godine za Plave i njihove vjerne navijače, ali i grad Sarajevo bit će upisan u historiju kluba. 

Željezničar je pobijedio Slobodu 4:2 golovima Ivana Lendrića i Srđana Stanića. Manijaci su s tribina bodrili Plave do posljednjeg trenutka.

#Sport