Članak

Obilježena sedma godišnjica pogibije policajca Tarika Ljubuškića

Pored poginulog Tarika Ljubuškića, u napadu je teško ranjena njegova radna kolegica Edina Hindić, dok je još pet policajaca lakše ranjeno.

Danas se navršilo sedam godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu, u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, piše agencija Patria. 

Pored poginulog Tarika Ljubuškića, u napadu je teško ranjena njegova radna kolegica Edina Hindić, dok je još pet policajaca lakše ranjeno. 

Napad se dogodio 27. juna 2010. godine u ranim jutarnjim satima aktiviranjem eksplozivne naprave velike razorne moći postavljene uz zgradu Policijske stanice Bugojno. 

Na zgradi Policijske stanice je napravljena šteta od 250.000 eura, a šteta je načinjena i na okolnim zgradama i automobilima. 

Povodom sedme godišnjice pogibije, danas je proučena fatiha na mezarju Jaklić i postavljeno cvijeće na spomenik rahmetli Tarika Ljubuškića postavljen u blizini MUP-a. 

- Kao i prethodnih godina na ovaj dan, emocije prevladaju razum. Tuga je u našim srcima. Život je surov i okrutan, ali moram se boriti zbog djece koja su mi prioritet - istakla je supruga rahmetli Tarika Ljubuškića Mersiha. 

Predsjednik Saveza sindikata policije Dragan Škulj kazao je da su počinioci terorističkog djela kažnjeni, te da se nada kako će to doprinijeti da više nikome nikad ne padne na pamet da počini nešto slično. 

Optuženi za teroristički napad u Bugojnu Haris Čaušević Oks osuđen je u ponovljenom sudskom postupku na 35 godina zatvora.

#BiH